3D/4D VISUS - Ultrazvučni tečaj Sarajevo

07.06.2017. 10:13

Poliklinika Sunce Agram u Sarajevu sa zadovoljstvom poziva stručnu javnost  u na praktični interaktivni 3D/4D VISUS utrazvučni hands on tečaj.

Tečaj organizuje u suradnji sa Medical Mostar ovlaštenim distributerom GE Healthcare koristeći GE Voluson 10 P i S najsavremenije 3D i 4D ultrazvučne aparate uz predavanja stručnjaka iz GE Healthcare.

Unazad nekoliko godina Voluson ultrazvučna tehnika postala je najbrže razvijajuća tehnika u fetalnoj medicini i ginekologiji. Akvizicija 3D/4D volumena, snimanje u više nivoa, 3D na radnoj stanici, render modovi, inverzioni mod, prostorne kalkulacije, STIC, multi-slice snimanje… Inovacije koje će Vas brzo zainteresovati.

Ali, koja je prava dijagnostička vrijednost 3D/4D ultrazvuka?

Jednostavno, više dijagnostičkog samopouzdanja i napredni nivo ultrazvučnog pregleda. Brže i lakše. Moguće je vidjeti strukture na načine kako to, do sada, nije bilo moguće.
Sretni što sm u mogućnosti dovesti stručnjake iz 6 evropskih zemalja koji su spremni podijeliti svoja iskustva i znanja u teoretskim i praktičnim vježbama uključujući praktični rad sa pacijenticama i na GE fantomu. Nadamo se da će vam ovi tečajevi koristiti u proširivanju znanja o novostima i napretku u ultrazvučnoj tehnici.

Tečaj će biti bodovan po praviliku Ljekarske komore sa certifikatom International Academy of Medical Ultrasound.
Radujemo se susretu sa vama te radu i druženju na tečaju u Poliklinici Sunce Agram.

Ovdje možete pogledati program tečaja.

 


Više iz kategorije: Promocije

Najznačajniji događaj iz oblasti nefrologije, dijalize i transplantacije u oktobru u Sarajevu

19.07.2017. 01:47

Sarajevo će ove godine biti domaćin najznačajnijeg naučnog nefrološkog događaja, kongresa Bantao, koji će okupiti eminentne stručnjake iz oblasti nefrologije, dijalize i transplantacije. Na kongresu će učestvovati više stotina nefrologa iz cijelog svijeta, a tokom Kongresa će se održati "Regionalni workshop" pod okriljem ISN-a (International Society of Nephrology), gdje će biti predstavljen program Sister Renal Center programa u BiH, koji će voditi prof. dr. Rumeyza Kazancioglu, predsjednik Komisije za jugoistočnu Evropu. Na Zdraviji.ba potražite najbolje doktore i ustanove - pošaljite pitanje, upit i komentar ERA-EDTA (Evropsko udruženje nefrologa) oformilo je Aktivacioni komitet za jugoistočnu Evropu sa ciljem poboljšanja edukacije iz oblasti nefrologije, dijalize i transplantacije u zemljama čiji je član i BiH. Značajno je da će se sastanak Aktivacionog komiteta održati za vrijeme održavanja Bantao Kongresa u Sarajevu. Tokom ceremonije otvaranja ISN će dodijeliti tzv. "Pioneer Award" za Istočnu i Centralnu Evropu, koju je u 2016. god dobila prof. dr. Ayla San iz Turske, a nagradu će uručiti dosadašnji predsjednik ISN-a John Felly i prof.dr. Rumeyza Kazancioglu, što predstavlja i veliko priznanje za samu Bantao organizaciju kao i Udruženje nefrologa BiH. Bantao kongres će se održati u periodu od 4. do 8. oktobra 2017 godine, u okviru kojeg se održava i prateći CME kurs (kurs kontinuirane medicinske edukacije ),koji je pod okriljem ERA -EDTA (Evropskog udruženja nefrologa) i ISN (Svjetskog udruženja nefrologa ). Kongresu će prisustvovati ljekari iz 11 zemalja jugoistočne Evrope kao i predsjednik ERA-EDTA i bivši predsjednik ISN.