3D/4D VISUS - Ultrazvučni tečaj Sarajevo

07.06.2017. 10:13

Poliklinika Sunce Agram u Sarajevu sa zadovoljstvom poziva stručnu javnost  u na praktični interaktivni 3D/4D VISUS utrazvučni hands on tečaj.

Tečaj organizuje u suradnji sa Medical Mostar ovlaštenim distributerom GE Healthcare koristeći GE Voluson 10 P i S najsavremenije 3D i 4D ultrazvučne aparate uz predavanja stručnjaka iz GE Healthcare.

Unazad nekoliko godina Voluson ultrazvučna tehnika postala je najbrže razvijajuća tehnika u fetalnoj medicini i ginekologiji. Akvizicija 3D/4D volumena, snimanje u više nivoa, 3D na radnoj stanici, render modovi, inverzioni mod, prostorne kalkulacije, STIC, multi-slice snimanje… Inovacije koje će Vas brzo zainteresovati.

Ali, koja je prava dijagnostička vrijednost 3D/4D ultrazvuka?

Jednostavno, više dijagnostičkog samopouzdanja i napredni nivo ultrazvučnog pregleda. Brže i lakše. Moguće je vidjeti strukture na načine kako to, do sada, nije bilo moguće.
Sretni što sm u mogućnosti dovesti stručnjake iz 6 evropskih zemalja koji su spremni podijeliti svoja iskustva i znanja u teoretskim i praktičnim vježbama uključujući praktični rad sa pacijenticama i na GE fantomu. Nadamo se da će vam ovi tečajevi koristiti u proširivanju znanja o novostima i napretku u ultrazvučnoj tehnici.

Tečaj će biti bodovan po praviliku Ljekarske komore sa certifikatom International Academy of Medical Ultrasound.
Radujemo se susretu sa vama te radu i druženju na tečaju u Poliklinici Sunce Agram.

Ovdje možete pogledati program tečaja.

 


Više iz kategorije: Promocije

Medical Park na "2.Kongresu hematologa i transfuziloga BiH"

23.10.2017. 05:53

Nakon šest godina, u Sarajevu se u periodu od 26.10 do 28.10.2017.godine održava 2. Kongres hematologa i transfuziologa BiH sa međunarodnim učešćem, na kojem je jedan od sponzora i Medical Park turska zdravstvena grupacija.  Organizator Kongresa je Udruženje hematologa i transfuziologa FBiH na čelu sa dr.med.sci. Azrom Jahić, predsjednica Kongresa, dr.Aida Đozo predsjednica Organizacionog odbora i prof. dr Alma Sofo predsjednica Naučnog odbora. Tehnička organizacija Kongresa povjerena je stučnom timu Pro Optimus tours d.o.o.  Na Zdraviji.ba potražite najbolje doktore i ustanove - pošaljite pitanje, upit i komentar Kongresu će prisustvovati veliki broj međunarodnih gostiju i učesnika, te veoma cijenjeni profesori i gosti koji će kao predavači  uzeti učešće na ovom događaju. Ispred Medical Park turske zdravstvene grupacije kao gost i predavač će biti cijenjeni prof.dr Yener Koc, koji iza sebe ima 25 godina uspješnog rada u oblasti transplatacije matićnih ćelija, te koštane srži.  Prof.dr Yener Koc je trenutno direktor odjela za transplatacije Antaliji i inspektor je u evropskoj agenciji JACIE (evropski registar transplatacije koštane srži). Na ovom kongresu održat će predavanje na temu: “Toksičnost, interakcija medikamenata i praćenje matičnih ćelija prilikom transplatacije”.  Tokom kongresa posjetioci će imati priliku poslušati stotinu i dva naučna rada u tri sale kongresnog hotela Radon Plaza, te će tom prilikom biti u mogućnosti razmijeniti dosadašnja iskustva i naučna saznanja.