Pravilo zub za zub treba postati praksa za one koji gube zube u BiH

11.06.2017. 03:30

Nakon fudbalske utakmice Bosna i Hercegovina koja je sinoć bez pobjednika u Zenici, navijači i jednog i drugog tima su prilično nezadovoljni napustili stadion. Nakon euforije za koju su bili zaslužni mediji i plavo žutih brigada koje su svečano defilovale ulicama grada Zenice, mnogi su očekivali pobjedu no to se nije desilo.

Ipak, ne smijemo biti nezadovoljni, snage su odmjerene a lopta je okrugla pa će je sigurno da će reprezentativci Bosne i Hercegovine u budućnosti napraviti bolji rezultat.

Međutim, nisu svi napustili stadion u Zenici nezadovoljni, neki su sa terena otišli sa modricama a neki čak i bez zuba.  Za nedostatak zuba će  mnogi optužiti fudbalere bosanskohercegovačke reprezentacije te će osuditi ponašanje sportista zbog kojih reprezentacija može snositi posljedice.

Upravo je zbog toga, doktor Adnan Razman, specijalista oralne hirurgije, ujedno prvi čovjek stomatološke ordinacije „Razman“ iz Sarajeva, odlučio spasiti obraz naših reprezntativaca ali i ujedno pomoći reprezentativcu Grčke koji je zbog nesretnog slučaja ostao bez prednjih zuba.

„Zubi su neophodni svakom čovjeku, oni preuzimaju težak dio posla tokom života svakog čovjeka. Za nas melju hranu, s njima sječemo omiljene zalogaje i grickamo orašaste plodove kad smo nervozni. Zamislite samo u kakvoj situaciji se sada nalazi mladi reprzentativac Grčke koji je jučer ostao bez prednjih zuba. Njegov život ne može biti isti, niti će moći grickati košpice niti će moći jesti grickalice a to je dio života svakog fudbalera. To su namirnice za koje su nam neohodni prednji zubi a taj mladi sportista je ostao upravo bez njih. Zbog toga sam odlučio da otvorim vrata svoje ordinacije tom mladom čovjeku kojem mogu nadoknaditi nedostatak, a red je da izgubljeni zub u Bosni i Hercegovini nadomjestimo na našem tlu zar ne?“ , pojašnjava doktor Razman.

Vrata stomatološke ordinacije Razman će biti otvorena i za reprezentativce Bosne i Hercegovine kojima će stručni tim ordinacije stručnim pregledima prevenirati potencijalne kvarove ali i ojačati zubnu građu kako bi bili sigurni i spremni za svaki naredni sportski podvig koji će završavati uspjehom i blistavim osmjehom, dodaju u ordinaciji RazmanViše iz kategorije: Promocije

Medical Park na "2.Kongresu hematologa i transfuziloga BiH"

23.10.2017. 05:53

Nakon šest godina, u Sarajevu se u periodu od 26.10 do 28.10.2017.godine održava 2. Kongres hematologa i transfuziologa BiH sa međunarodnim učešćem, na kojem je jedan od sponzora i Medical Park turska zdravstvena grupacija.  Organizator Kongresa je Udruženje hematologa i transfuziologa FBiH na čelu sa dr.med.sci. Azrom Jahić, predsjednica Kongresa, dr.Aida Đozo predsjednica Organizacionog odbora i prof. dr Alma Sofo predsjednica Naučnog odbora. Tehnička organizacija Kongresa povjerena je stučnom timu Pro Optimus tours d.o.o.  Na Zdraviji.ba potražite najbolje doktore i ustanove - pošaljite pitanje, upit i komentar Kongresu će prisustvovati veliki broj međunarodnih gostiju i učesnika, te veoma cijenjeni profesori i gosti koji će kao predavači  uzeti učešće na ovom događaju. Ispred Medical Park turske zdravstvene grupacije kao gost i predavač će biti cijenjeni prof.dr Yener Koc, koji iza sebe ima 25 godina uspješnog rada u oblasti transplatacije matićnih ćelija, te koštane srži.  Prof.dr Yener Koc je trenutno direktor odjela za transplatacije Antaliji i inspektor je u evropskoj agenciji JACIE (evropski registar transplatacije koštane srži). Na ovom kongresu održat će predavanje na temu: “Toksičnost, interakcija medikamenata i praćenje matičnih ćelija prilikom transplatacije”.  Tokom kongresa posjetioci će imati priliku poslušati stotinu i dva naučna rada u tri sale kongresnog hotela Radon Plaza, te će tom prilikom biti u mogućnosti razmijeniti dosadašnja iskustva i naučna saznanja.